Hummus

humus 1

Zilele trecute eram în pană de idei și sincer și în pană de răbdare, așa că după vreo 30 de minute în care cuvintele cheie de căutare pe internet erau doar “quick and easy recipes” m-am decis să încerc să fac un fel de mâncare preferat de noi, hummus. Mi-am luat avânt și am pornit prepararea hummusului, iar într-un final am ajuns la concluzia că nu este deloc greu….Trebuie să vă mărturisesc faptul că sunt o fană a rețetelor în care toate ingredientele se adaugă într-un vas și se mixează, iar rezultatul vine după doar 3-4 minute.

Ingrediente:

240 g Năut (o conservă)

2 căței de usturoi

Zeamă de lămâie

1 1/2 Linguri de Tahini (facut in casa)

Sare

Piper

1/2 linguriță de praf de Chilli

2 linguri Ulei de măsline

Mod de preparare:

Năutul se scoate din conservă cu o lingură și se păstrează lichidul în cazul în care vrem să îl folosim pentru a schimba consistența hummusului. Năutul împreună cu usturoiul,cele două linguri de tahini(reteta o gasiti aici), zeama de lămâie,uleiul și restul condimentelor se pun într-un robot de bucătărie (sau se poate folosi și un blender vertical așa cum am făcut eu) și se amestecă până ce devin o pastă omogenă (este asemănătoare cu fasolea bătută). Nu e o mare filosofie, însă este extrem de delicios. Zeama de lămâie și uleiul vă recomand să le adăugați în funcție de preferințe. La final puteți decora hummusul cu puțin ulei și ceva verdeață.

Se poate consuma cu lipii libaneze, chapati (pâinea indiană) sau cu orice fel de pâine (eu personal l-aș consuma cu primele două, însă din lipsă de timp am fost nevoită să îl consum cu pâine de secară)

Pentru cei care țin dietă vegană, hummusul este un aliment potrivit, mai ales dacă nu este consumat cu pâine.

humus 2

One thought on “Hummus

Leave a comment